Palvelumme:

Meiltä saat optikon näöntarkastukset, piilolinssisovitukset ja silmänpaineen mittaukset.
Teemme myös työnäkötutkimukset vankalla ammattitaidolla ja kokemuksella.
Korjaamme ja taivutamme silmälasisi liikkeessämme.
Annamme ohjeet silmälasien ja piilolinssien huoltamiseen kotona.

Esittelemme sinulle monipuoliset linssivaihtoehdot ja autamme valitsemaan sinulle parhaat kehykset laajasta, muodikkaasta valikoimastamme.

Varaa aika näöntarkastukseen puhelimitse liikkeemme numerosta 050 3585 855 tai lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen optikko@nakopiste.fi tai tekemällä nettiajanvarauksen www.fennooptiikka.fi sivun kautta.

Näöntarkastukseen pääsee usein myös saman tien ilman ajanvarausta.

Kuivan silmän kunnon -palvelu

Vain Fenno-optiikka ja Näköasiantuntija -optikoikollasi!

Jopa yli 40% ihmisistä kärsii kuivista silmistä jossain vaiheessa. Aiemmin vaiva oli tyypillinen ikääntyvillä henkilöillä, mutta nykyään myös monet nuoret kärsivät kuivan silmän oireista.

Silmien kuivuminen on kyynelnesteen vähyyden tai sen heikkolaatuisuuden aiheuttama tila. Tyypillisiä kuivan silmän oireita ovat silmien punoitus, kirvely ja polttelu. Monet kuvaavat oireita roskan tai hiekan tunteena silmissä. Äkkiseltään oudolta tuntuva, mutta hyvin tyypillinen kuivien silmien oire on ylenmääräinen silmien vetisyys. Kyynelnesteen tärkeimpiä tehtäviä on suojata silmää ulkoisilta ärsykkeiltä, kuten tuulelta, viimalta, savuilta ja muilta ilman epäpuhtauksilta.
Kun kyynelnestettä ei ole riittävästi, tai sen laatu on huono ei silmän pinnalle muodostu ehjää suojaavaa pintaa. Tällöin pienetkin tekijät kuten kylmä ilma pääsee ärsyttämään tuntoherkkää silmän pintaa ja syntyy refleksinomainen ylenpalttinen kyynel eritys.
Kuiva ja epätasainen silmän pinta ei myöskään taita valoa säännöllisesti, joten silmien kuivumisesta kärsivä henkilö voi kokea kuvan samentuvan hetkeksi ja kirkastuvan jälleen räpäytyksen jälkeen

1. Kuivan silmän pikatesti
Voit tehdä tämän testin itse kotonasi. Lataa testi tästä.
Tuloksen perusteella varaa aika lähimmältä Kunnon palvelu -optikolta.

2. Kuivan silmän oirekysely
Kunnon palvelu -optikkoliikkeessä suoritetaan ensin lyhyt oirekysely.

3. Kuivan silmän optikon tutkimus
Erikoiskoulutettu optikko suorittaa oirekyselyn perusteella perusteellisen tutkimuksen, kertoo jatkohoidosta sekä tekee suosituksen seuranta- ja jälkitarkastuksista.

  • Anamneesi
  • Mikroskopointi
  • Kuivan silmän hoitosuunnitelma
  • Kirjalliset itsehoito-ohjeet
  • Seurantakäynti 3-4 viikon kuluttua
  • Jälkitarkastus 6-8 viikon kuluttua